1
|
|
2
|
- Indkøb i Gualchos
- Købmanden på plazaen
- Åbent mandag-lørdag: 9.00-13.30, 17.30-21.00
- Har fersk kød, fersk kylling, ost, etc
- Pænt udvalg af øl, vin og spiritus
- Bageren
- Åbent fra 7.00-12.00 mandag-lørdag
og søndage i juli-august.
- Sælger også ved døren (kører rundt i byen)
- Fiskebod
- Marked på plazaen
- typisk onsdag – kan variere
|
3
|
- Spisesteder i Gualchos
- La Ventera (tlf. 958 83 00 64)
- Miguels bar på plazaen
- La Barbacoa (sommeråbent)
- La Era
|
4
|
- Storindkøb af madvarer
- Al Campo i Motril
- Enormt udvalg – herunder alt godt fra havet
- 10.00-22.00 på hverdage – fri parkering
|
5
|
- Markeder
- Mandag Niguelas, Melegis.
- Tirsdag Pinos, Nerja, Motril. Salobrena aften marked.
- Onsdag Durcal.
- Torsdag Orgiva, Albuñuelas.
- Fredag Lecrin, Padul, Almuñecar, Motril.
- Lørdag Granada forbi Carrefour, nær Hiperdeluz. Almuñecar – første
lørdag i måneden-loppe marked.
- Søndag Granada tag Maracena exit fra autovian.
- Mere info: http://www.andalusien.dk/marked/motril.htm
|
6
|
- Provinsretter
- Málaga “Porra Antequerana”, “porra fría”, “ajo blanco malagueño”, “Cazuela
de fideos” , “Sopa de rape”, “Espetones de sardinas”, “Pan de higo”,
“Tortas de aceite”, “Yemas del Tajo de Ronda”. “cachorreñas”,
“gazpachuelo”.
- Córdoba “Salmonejo”, “Gazpacho de almendras”.
- Granada “Gazpacho con habas”.
- Almería “Sopa morona”, “Moragas de pescado”.
- Cádiz: “Caldillo de Perro”, “Alcachofas rellenas” , “Tocino de cielo”
- Córdoba “Estofado de rabo de toro”, “Olla cordobesa”, “Relleno de
Carnaval”, “Carne de membrillo de Puente Genil”.
- Granada “Tortilla sacramonte”, “Habas con jamón”, “Jamón de Trevélez”,
“Roscas de Loja” Tortilla, jamón con habas.
- Huelva “Jamón de Sabugo”, “Sardinas con pimienta”, “aguja pala”
- Jaén “Espinacas estilo Jaén”, “Picadillo de carne”. espinacas.
- Sevilla: “Huevos a la flamenca”, “Soldaditos de favia”, Yemas de San
Leandro”, “Mostachones de Utrera”.
|
7
|
- Tapas: Dadler med bacon
(Datiles con bacon)
- Fjern stenene i dadlerne.
- Skær baconstykkerne over på midten og rul dem omkring dadlerne og luk
med en tandstikker.
- Læg dadlerne på bagepapir på en bageplade og stil dem i ovnen ved 225°C
i ca. 10-15 min., eller til baconen begynder at blive sprød.
- Serveres med øl og brød.
- I stedet for dadler kan man bruge svesker.
- Prøv at hakke lidt løg og hvidløg, bland med en anelse olie og put det
ind i dadlen, inden du putter den i ovnen.
|
8
|
- Tapas: Appelsinsalat
(Ensalada de naranjas)
- Appelsinerne skrælles og skæres i tynde skiver.
- De arrangeres på et fad og drysses med løgringe, sorte oliven og frisk
mynte.
- Dryp med en god olie og evt. lidt ahornsirup.
- Rund af med friskkværnet peber og server salaten med friskbagt brød.
- Skal salaten varieres lidt, kan du putte skiver af avocado ind mellem
appelsinskiverne.
- Du kan også arrangere appelsinskiverne på et
- leje af rucola eller spæde spinatblade.
- Friskebasilikumblade kan bruges i stedet for mynte
|
9
|
- Tapas: Kødboller i tomatsauce
- Det hakkede kalvekød røres sammen med skinken.
- Derefter tilsættes salt, peber, paprika, hvidløg og løg.
- Farsen røres sammen, hvorefter krydderurter, æg og rasp tilsættes.
- Rul farsen til små kødboller.
- Tomatsauce
- Skinken sauteres nogle min. i olien.
- Løg og hvidløg tilsættes, og der sauteresyderligere i 3-4 min.
- Skær tomaterne i fine tern og tilsæt dem.
- Lad saucen koge i nogle min. og smag den til med krydderurter
- og krydderier.
- Lad saucen simre i ca. 10 min., hvorefter den hældes i et ovnfast fad.
- Kødbollerne lægges ned i saucen og skal være ca. halvt dækket
- af denne.
- Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min. alt efter kødbollernes
størrelse.
- Serveres med brød til.
|
10
|
- Tapas: Svampe i sherry – Setas al Jeréz
- Svampene renses godt for jord og urenheder og skæres i mundrette bidder.
- De sauteres i olie og smør, indtil væsken er trængt ud af dem og ind i
dem igen.
- Sherry hældes på og koger ind i ca. 5 min., hvorefter fløden hældes på.
Svampene simrer nu for svag varme, indtil saucen tykner og lægger sig
let cremet om svampene.
- Smag til undervejs med sukker, salt og peber.
- Drys evt. med finthakket bredbladet persille lige før serveringen.
- Svampene spises som de er eller lægges på et stykke brød, gerne ristet.
- disse svampe tager ingen skade af at få tilsat lidt revet ost eller
lidt blåskimmelost kort efter fløden er hældt i.
|
11
|
- Tapas: Små rejekager – Tortillitas de gambas
- Bland de hakkede rejer med hvidløg, løg, chili, citronskal og persille i
en skål.
- Pisk de resterende ingredienser sammen til en dej og bland dejen med
rejeblandingen.
- Varm olie op på en pande ved mellemsvag varme.
- Tag skefulde af blandingen og steg dem gyldne og sprøde i olien.
- Lad rejerne dryppe af på fedtsugende papir, og spis dem rygende varme,
med friskpresset citron.
- Disse små rejekager smager også forrygende som fyld i en sandwich, evt.
sammen med en frisk salat, pickles og en håndfuld fintsnittet rød
peberfrugt.
- Man kan forny fyldet og give det en anden smag ved at tilsætte
finthakkede kapers og syltede grønne peberkorn, samt hvad man har ved
hånden af krydderurter.
|
12
|
- Tapas: Kyllingekroketter – Croquetas de pollo
- Kyllingekødet steges i olien, til det er gennemstegt, hvorefter det
hakkes i en foodprocessor sammen med løg, persille, et helt æg og en
æggeblomme.
- Gem hviden.
- Smørret smeltes i en gryde og derefter tilsættes melet, der svitses
gyldent.
- Mælken tilsættes under konstant omrøring og koger for svag varme i ca.
15 min.
- Gryden fjernes fra blusset
- Kyllingefarsen tilsættes og røres godt igennem -der krydres med salt og
peber.
- Det sidste æg piskes sammen med æggehviden.
- Kyllingefarsen formes til små kroketter
med en ske i vand
- Tilsæt hvedemel eller rasp, hvis kroketmassen er for lind.
- Kroketterne dyppes i æggemassen og rulles derefter i rasp
- Kroketterne steges i fedtstoffet
server es brandvarme.
- Croquetas de pollo kan varieres i det uendelige.
- Farsen kan tilsættes friskhakkede krydderurter, friskpresset hvidløg,
fintrevet citronskal, chili, finthakket peberfrugt eller revet ost.
- I raspen kan du med fordel tilsætte hakkede mandler
|
13
|
- Gazpacho
- Skær brødet, tomaterne og agurken i fine tern.
- Tilsæt vandet og olien.
- Lad dette ligge og trække i en time sammen.
- Brug en stavblender og tilsæt saltet.
- Knus hvidløget i en morter
- Tilsæt den herefter til det øvrige sammen med eddiken.
- Det hele serveres herefter sammen med finthakkede tomater, agurk, rød
peberfrugt og brødterninger, der er let ristet på en pande.
|
14
|
- Paella
- Find en god stor pande
- Steg hver enkelt portion skaldyr på panden i olie.
- Der krydres med salt og hvidløg.
- Efter stegning, lægges skaldyrene på et fad.
- Så brunes kyllingen af – mest på skindsiden, så den bliver sprød.
- Når skindet er sprødt, vendes kyllingestykkerne og krydres med salt,
peber, løg og hvidløg.
- Tilsæt risene og vend det hele rundt.
- Tilsæt hvidvin, lad det koge op, så syren brænder af.
- Der tilsættes nu safran, hønsebouillon og vand.
- Retten står og simrer, til kylling og ris er næsten færdig.
- Skaldyrene tilsættes retten, så det hele bliver færdig på samme tid.
- Pyntes med tomater, citroner og persille
|